Používáme Cookies

Kliknutím na Povolit vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Povolit vše

Zpracování medu

Měření vlhkosti medu Refraktometr na med se používá k určení obsahu vody v medu a měření cukernatosti. Med, který se měří, musí být tekutý a čirý. Vysoký obsah vody znehodnocuje kvalitu medu. Obsah vody nad 20 % může zvýšit náchylnost medu ke kvašení.

Vodivost u květového a medovicového medu Vodivost medu závisí na množství minerálních látek v medu. Čím je obsah minerálních látek vyšší, tím je i vyšší elektrická vodivost. V květových medech je vodivost nižší, v medovicových medech je naopak vysoká. Když má med hodnotu vodivosti menší než 80, jedná se o med květový. Pokud má med hodnotu vodivosti vyšší jak 80, mluvíme o medovicovém medu.

Kvalita medovicového medu Konduktometrem se měří kvalita medovicového medu. Náš konduktometr na med je vybaven amperometrickou grafitovou elektrodou, která neoxiduje. Tím je dosaženo přesných a spolehlivých výsledků měření.

Způsoby pastování medu Pastovací metoda změní med na jemnou krystalickou hmotu, která má hustší konzistenci. Vlastnosti pastovaného medu se nemění a můžeme jej dlouhodobě skladovat. Při pastování medu se využívají dvě metody. První metodou je rozemletí zkrystalizovaného medu pomocí speciálních strojů a druhou metodou je zkrystalizování tekutého medu, kdy se snažíme vytvořit krystalky za krátký…

Zařízení k odvíčkování plástů Odvíčkovací talíř usnadní práci při odvíčkování plástů s medem před vytáčením medu. Odvíčkování je prováděno rychle a čistě. Odvíčkovací talíř se skládá z vaničky, stojánku a odkládacího prostoru na rámky s plásty. Odvíčkovací talíře nabízíme v pocínované nebo nerezové úpravě. Pro ulehčení práce doporučujeme velký odvíčkovací talíř se stojánkem na plásty.

Spirála na tavení medu Spirála na med se používá ztekucení zkrystalizovaného medu. Spirála se vloží do nádoby s medem a druhý konec se připojí do elektrické sítě. Je potřeba dát si pozor na teplotu, která by neměla přesáhnout 45 stupňů Celsia, aby nedošlo ke znehodnocení účinných látek v medu.

Nahoru